پیام خود را بنویسید

اخبار معاونت درمان : مدیر پرستاری دانشگاه: پرستاری، حرفه‌ای اخلاق‌مدار و اخلاق‌محور است؛ تأکید بر حفظ کرامت انسانی در کنفرانس علمی حقوق متقابل پرستار و بیمار

 | آخرین بروزرسانی: 1405/5/26 | 
به گزارش #روابط_عمومی_معاونت_درمان؛ کنفرانس علمی یک‌روزه اخلاق در پرستاری و حقوق متقابل پرستار و بیمار با تمرکز بر حفظ کرامت انسانی و خودمختاری بیماران، صبح امروز دوشنبه ۲۶ مردادماه ۱۴۰۵ با حضور کادر پرستاری استان در سالن جلسات شهید آوینی برگزار شد. در این رویداد علمی که با حضور دکتر محمد یادگاری مدیر پرستاری دانشگاه و جمعی از مدیران پرستاری، سوپروایزران، سرپرستاران و پرستاران مراکز درمانی تابعه دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شد، مهم‌ترین چالش‌های اخلاقی و حقوقی حرفه پرستاری در محیط‌های درمانی مورد بحث و واکاوی قرار گرفت.
دکتر محمد یادگاری، مدیر پرستاری دانشگاه، در این نشست ضمن تبیین جایگاه خطیر اخلاق در نظام سلامت، ماهیت حرفه پرستاری را فراتر از مهارت‌های بالینی و اقدامات درمانی دانست و آن را حرفه‌ای ذاتاً اخلاق‌مدار و اخلاق‌محور توصیف کرد. وی با اشاره به اینکه کادر درمان با انسان‌هایی در آسیب‌پذیرترین و پرالتهاب‌ترین شرایط زندگی مواجه هستند، بر لزوم صیانت از حریم خصوصی و کرامت بیماران تأکید کرد. مدیر پرستاری دانشگاه ریشه این تعهد اخلاقی را در نظریات بنیادین این رشته نظیر دیدگاه‌های فلورانس نایتینگل و نظریه مراقبت انسانی ژان واتسون دانست و تصریح کرد که این اصول باید به‌صورت عملی در محیط‌های درمانی پیاده‌سازی شوند.
دکتر یادگاری در ادامه سخنان خود، با انتقاد از برخی رویه‌های نادرست در عدم رعایت کامل اصول اخلاقی مانند رازداری، نیکوکاری و عدالت، به ویژه در بخش‌های حساسی نظیر آی‌سی‌یو، خواستار توجه جدی‌تر به حداقل ترین حقوق بیماران مانند حفظ حریم شخصی (نظیر کشیدن پرده در زمان مراقبت) شد. وی همچنین احترام به خودمختاری بیمارانی را که از نظر ذهنی در وضعیت پایداری قرار دارند، یک الزام قطعی دانست و گفت: پرستاری فقط مراقبت از یک بیمار نیست، بلکه مراقبت از یک انسان است؛ مراقبتی که بدون رعایت اصول اخلاقی، ناقص و بی‌معنا خواهد بود.
در ادامه این کنفرانس علمی، پنل‌های تخصصی با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی گلستان برگزار شد. دکتر لیلا جویباری استاد دانشگاه به تشریح مفاهیم پیچیده بالینی از جمله مفهوم دوراهه اخلاقی و مدل شش‌مرحله‌ای تصمیم‌گیری اخلاقی پرداخت و راهکارهای عملی برای مواجهه با این چالش‌ها را ارائه داد.
همچنین در بخش دیگری از این جلسه، دکتر اکرم ثناگو دانشیار دانشگاه علوم پزشکی گلستان ابعاد حقوقی و ارتباطی این حرفه را زیر ذره‌بین قرار داد و در خصوص حقوق متقابل بیمار و پرستار و اخلاق در ارتباطات حرفه‌ای سخنرانی کرد تا کادر درمان با دیدگاهی جامع‌تر به ارائه خدمت در مراکز درمانی بپردازند.

مطالب مشابه


دفعات مشاهده: 278 بار   |   دفعات چاپ: 136 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر




ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 7541 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 1 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 4055 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 35156468 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 163595 بازدید